Over Bureau Techniek

8 jaar Bureau Techniek: een terugblik met Robertinus

DSC 338
Leestijd: 3 min

Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat Bureau Techniek haar deuren heeft geopend in Kampen. Wat ooit begon als een uitdaging, is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meerdere vestigingen, die bijdraagt aan successen van steeds meer bedrijven en professionals in de techniek. Om stil te staan bij dit jubileum blikken we terug met onze collega Robertinus, één van de mede-oprichters van Bureau Techniek.

Van uitdaging naar succes

Robertinus vertelt ons enthousiast over de oprichting van Bureau Techniek. Het idee om een recruitmentbureau gespecialiseerd in de techniek op te richten, is ontstaan met Gerben Post. Uiteindelijk heeft hij samen met Johannes de sprong in het diepe gemaakt. Ik heb Johannes gevraagd om het samen te doen, want in mijn eentje zag ik het niet zitten. Hij had ook al ervaring als ondernemer en wist wat het betekende om iets nieuws op te zetten.”

Het starten van Bureau Techniek was spannend. “We begonnen letterlijk op nul; geen database, geen klanten, geen kandidaten, maar het leek ons een mooie uitdaging.” Uiteindelijk bleek deze keuze een goede stap te zijn. “Gelukkig hebben we het gedaan, anders hadden we hier nu niet gezeten.” Uiteindelijk besloten ze om zich met Bureau Techniek aan te sluiten bij DDF People. “Door deze keuze konden we groeien met zowel openingen van nieuwe vestigingen als medewerkers.”

8 jaar bijdragen aan het werkgeluk van mensen in de techniek

Een van de mooiste aspecten van Bureau Techniek, volgens Robertinus, is de hechte band binnen het team. “Wat het bijzonder maakt, is dat we echt iets met elkaar opbouwen. Dat kan je niet alleen, dat doe je met het hele team. Zo dragen we nu al 8 jaar bij aan het werkgeluk van mensen door hen talentgericht te bemiddelen en op te leiden voor passend werk in de techniek.” Daarnaast benoemt Robertinus nog dat hij trots is op het feit dat medewerkers lang blijven hangen. “Er zijn weinig collega’s die na korte duur weer uitvliegen, dat zien we ook terug aan de jubileums die we kunnen vieren met de collega’s.”

Het is leuk om te zien dat de verschillende vestigingen allemaal hun eigen dynamiek hebben. De onderlinge sfeer en de successen die gezamenlijk worden gevierd, zijn volgens Robertinus een belangrijk onderdeel van het succes van Bureau Techniek. “De individuele successen en de uitjes, zoals bijvoorbeeld Napels, zijn hoogtepunten en brengt ons als team ook dichterbij elkaar. Dat betekent ook dat als er bij collega’s privé iets speelt, we betrokken zijn met elkaar.”

Toekomst en dankbaarheid

Op de vraag waar Bureau Techniek over 5 jaar zal staan, heeft Robertinus niet direct een antwoord. “Het is moeilijk te voorspellen waar we over vijf jaar staan. Máár wat wij wel belangrijk vinden, is het bewaken van onze cultuur en de normen en waarden binnen de organisatie.” Één ding is zeker: Bureau Techniek blijft bijdragen aan het werkgeluk van mensen binnen de techniek.

Robertinus spreekt zijn dankbaarheid uit aan iedereen die in de afgelopen acht jaar zaken met Bureau Techniek heeft gedaan. “Het is geen vanzelfsprekendheid dat je volledige vertrouwen krijgt van zowel werkgevers als professionals in hun zoektocht. Toch krijgen we elke keer weer de kans om te bewijzen wat we dit kunnen. Dat is iets waar ik enorm dankbaar voor ben.”

De afgelopen 8 jaar zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor bedrijven en professionals in de techniek. Met onze sterke focus op persoonlijke benadering, een hecht team en de wil om te blijven groeien, kijkt Robertinus samen met zijn collega’s vol vertrouwen naar de toekomst.

Artikel delen: