Verhalen van onze professionals

Tijmen herontdekte zijn passie voor techniek door de overstap van sportinstructeur naar lasser.

DSC 309
Leestijd: 4 min

Dagelijks fietste Tijmen van Ommen (46 jaar) als sportinstructeur langs een staalbouwbedrijf bij hem in de buurt. Dit motiveerde hem om het vak waar hij vroeger voor heeft geleerd weer op te gaan pakken. Het vergt wat zoek- en denkwerk om een andere uitdaging aan te gaan, máár mede dankzij onze techniekscan vond hij zijn passie terug binnen de metaaltechniek. Benieuwd naar hoe Tijmen dit heeft ervaren? Dat vertellen wij graag verder in deze blog.

Terug de metaaltechniek in

Tijmen is zijn carrière gestart met de opleiding mechanische techniek. Met zijn diploma op zak, heeft hij ervoor gekozen om de autoschadeherstelbranche in te gaan. Toen Tijmen vader werd, besloot hij om van zijn hobby zijn werk te maken en ging aan de slag als sportinstructeur. ‘’Dit bleek een ideale combinatie te zijn met mijn gezinsleven, omdat ik overdag vrij was en ’s avonds werkte.” Máár jaren later besloot hij toch om weer een oude, vertrouwde weg in te slaan. ‘’Nu mijn kinderen ouder zijn, voelde ik de behoefte om terug te keren naar de metaaltechniek.’’

Tijmen aan het werk

Zo gezegd, zo gedaan

Door de onregelmatige tijden bij zijn werkzaamheden in de sportschool én de interesse in de techniek, is hij zich weer gaan verdiepen in de techniek. ‘’Techniek is altijd blijven hangen. Ik vind het leuk om met mijn handen te werken en problemen op te lossen. Thuis ben ik ook altijd bezig met klussen en reparaties. Onlangs heb ik bijvoorbeeld de waterpomp van onze wasmachine vervangen, wat me een trots gevoel gaf. Helemaal als je uitrekent wat dit onderdeeltje kost in vergelijking met een nieuwe wasmachine.”

Hoewel hij al eerder in de metaaltechniek heeft gewerkt, is hij wel weer opnieuw aan het leren. “Het lezen van technische tekeningen is een leuke uitdaging, maar door het te doen, leer ik. Ik ben bezig met samenstellen, lassen, en het helpen van collega's. Het is mooi afwisselend werk wat ik met plezier doe.”

Handen uit de mouwen bij Postema Staalbouw

Tijmen steekt graag zijn handen uit zijn mouwen. ‘’Het leukste aan mijn werk bij Postema vind ik het bezig zijn en dingen aanpakken. Niet stilzitten, maar uitdagingen aangaan en oplossingen vinden. De voldoening die ik krijg als ik een project afrond en zie wat we hebben gemaakt, is geweldig. Daarnaast geniet ik van de sociale interactie met mijn collega’s op de werkvloer.”

Postema Staalbouw is de staalconstructie specialist voor nieuw- en verbouw. In Nederland staan tal van gebouwen die rusten op een staalconstructie, al is dit vanaf de buitenkant niet altijd zichtbaar. Het bedrijf is actief in de agrarische bouw, utiliteitsbouw en woningbouw. Ze voeren hoogwaardige projecten uit, inclusief staalwerk, vloeren, en dak- en gevelbekleding, en doen dit volledig in eigen beheer.

Tijmen aan het lassen

Tijmen zijn succes mede dankzij de techniekscan

Met dank aan de techniekscan die wij bieden en de inzet van onze professionals, is Tijmen met succes aan de slag gegaan binnen de techniek. “Ik heb eerst zelf geprobeerd te solliciteren, maar dan kreeg ik te horen ‘we bellen je’ of ‘we mailen je’, maar uiteindelijk kreeg ik dan niks meer te horen. Dat schoot voor mij niet op, want dan moest ik er weer achteraan. Toen dacht ik: ik ga de techniekscan invullen en ik kijk wel wat daaruit komt. Vanaf dat moment is het snel gegaan.” Onze professionals namen contact met Tijmen op en zijn gaan kijken naar de mogelijkheden. Na twee gesprekken bij Postema en een meeloopdag kon hij zijn passie weer gaan oppakken bij deze organisatie.

Met de Techniekscan ontdek je op een laagdrempelige manier of het werken in de techniek iets voor jou is. Op onze website vul je in twee minuten een korte vragenlijst in, waarmee je direct inzicht krijgt of een omscholing naar de techniek bij jou past. Na het invullen van de Techniekscan neemt een van onze opleidingsadviseurs contact met je op om de resultaten en mogelijkheden te bespreken.

Uitstekend contact met Bureau Techniek

Dat Tijmen eerst een beetje sceptisch was, kon hij niet ontkennen. "Je hoort wel eens uitzendbureau…, maar de eerste indruk was uitstekend. Alles verliep snel en soepel via app, mail, en telefoon. Mijn eerste indruk was zeer positief, en het intakegesprek verliep aangenaam." Het contact met onze collega’s Daan en Robert-Jan van de vestiging Kampen vond hij fijn.

"Ik kan Bureau Techniek iedereen aanbevelen."

Tijmen is erg blij en tevreden met zijn keuze voor de techniek. Het werk is fysiek zwaar, maar dat vindt hij niet erg. "Het harde werken maakt me een gelukkig mens. Ik ben trots op wat ik doe en blij met de structuur en voldoening die mijn werk me geeft."

Ben jij ook benieuwd of je geschikt bent om een carrièreswitch naar de techniek te maken? Vul dan onze techniekscan in en kom erachter!

Artikel delen: