Myung Zijlstra volgde zijn passie en begon zijn carrière als chef-kok. Máár na enige twijfels over zijn keuze voor de horeca besloot hij om werktuigbouwkunde te studeren. Deze carrièreswitch duurde echter niet lang. Hij keerde toch weer terug naar de horeca, waarna twijfels opnieuw ontstonden. Toen Bureau Techniek op zijn pad kwam, verdwenen zijn twijfels. We spraken met Myung om zijn bijzondere verhaal te delen. Lees het hier verder.
Van jongs af aan had Myung een passie voor koken, zo is hij een koksopleiding gaan volgen waarna hij enthousiast begon aan een carrière in de horeca. Hij specialiseerde zich in de Franse internationale keuken, maar toch ontstond er bij Myung na enkele jaren de twijfel of dit het was, doordat het plezier minder werd. Uiteindelijk besloot hij om werktuigbouwkunde te gaan studeren en voltooide bijna alle modules. Toch bracht een aantrekkelijk aanbod hem weer terug in de horeca. De keuken had nog steeds een sterke aantrekkingskracht en het gaf hem een vertrouwd gevoel, maar dit nam niet weg dat de twijfels er nog waren. "Na een tijdje nam ik een pauze om na te denken over mijn toekomst, maar door mijn reputatie en ervaring kreeg ik al snel weer aanbiedingen en ging ik toch weer terug naar mijn oude werk."
Na zijn derde besluit om weer terug de horeca in te gaan, bereikte Myung toch een kantelpunt. Ondanks het bedrijf waar hij voor werkte en de functies die hij mocht vervullen, ontbrak het plezier. Hij besloot dat het tijd was voor een verandering. “Ik dacht drie keer is scheepsrecht. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als je ergens geen plezier in hebt, het tijd is om te stoppen, ongeacht wat je verdient.” Om deze reden besloot hij de horeca voorgoed achter zich te laten en een nieuw avontuur aan te gaan.
Naast zijn passie voor koken, heeft hij ook altijd een passie voor de techniek gehad. "Als kind haalde ik wel eens dingen uit elkaar om te ontdekken hoe het werkte en later probeerde ik zelf dingen te repareren, zoals een PlayStation 3." Zelfs in de keuken kwam zijn technische kant regelmatig naar voren. “Ik hield de monteurs in de gaten en leerde hoe ik kleine storingen zelf kon oplossen. Het sleutelen aan apparaten en het oplossen van technische problemen vond ik altijd al leuk."
Via zijn vrouw kwam Myung in contact met Bureau Techniek. Doordat hij de techniekscan had ingevuld, werd er contact met hem opgenomen. Na enkele gesprekken met onze collega’s werd hij bemiddeld voor een functie als onderhoudsmonteur bij Royal Kaak Silos & Dosing. "Bureau Techniek heeft me met open armen ontvangen. Jullie weten precies wat er bij bedrijven gebeurt en wat de werkzaamheden inhouden. Iets wat lastig is om zelf uit te zoeken als je niet uit deze wereld komt", vertelt Myung. Dankzij onze inzet heeft Myung een baan gevonden die niet alleen paste bij zijn vaardigheden, maar ook bij zijn persoonlijkheid.
Myung is ambitieus en denkt al na over de toekomst. Zo wil hij een opleiding richting elektrotechniek volgen, omdat hij gelooft dat de toekomst ligt in AI en bij robots. De werkmentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’ past bij zijn aanpak. Daarnaast ziet hij veel mogelijkheden voor groei binnen het bedrijf. Royal Kaak Silos & Dosing is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en installeren van op maat gemaakte silo-installaties, procesinstallaties, transportsystemen, doseersystemen en meer. Hiernaast zijn ze ook verantwoordelijk voor het onderhoud van deze systemen.
Myung geeft graag nog een advies mee aan mensen die ook twijfelen: ‘’Volg altijd je eigen geluk. Soms is het makkelijk om terug te vallen in wat vertrouwd is, maar als je niet tevreden bent, wees dan niet bang om een nieuwe weg in te slaan. Zelfs mensen om mij heen merken dat ik relaxter ben.”
Heeft het verhaal van Myung je geïnspireerd om ook na te denken over een carrièreswitch richting de techniek? Vul hier de techniekscan in en ontdek of het iets voor jou is, of neem contact met ons op.